Suuri osakeyhtiöpäivä 2023

Ajankohta ja paikka

Alkaa
7.11.2023
Päättyy
7.11.2023
Tapahtumapaikka
Kauppakamaritalo + livestream
Alvar Aallon katu 5
00100 Helsinki

Keskuskauppakamarin Suuri osakeyhtiöpäivä on vuosittainen yhtiöoikeuden foorumi, jossa käsittelemme osakeyhtiöiden toimintaan ja hallinnointiin vaikuttavia ajankohtaisia kysymyksiä.

Vuoden 2023 osakeyhtiöpäivässä perehdymme kestävyyssääntelyyn, erityisesti neuvoteltavana olevaan yritysvastuudirektiiviin sekä uusiin eurooppalaisiin kestävyysraportointistandardeihin. Lisäksi keskustelemme osakeyhtiölain toimivuudesta ja muutostarpeista sekä arvopaperimarkkinasääntelyn uudistuksista, kuten EU Listing Act -ehdotuksesta. Kuulemme myös ajankohtaiskatsauksen muista corporate governance -teemoista. 

Osakeyhtiöille erittäin ajankohtaisiin teemoihin johdattavat huippuasiantuntijat, lisäksi verkostoidut ja pääset vaihtamaan ajatuksia muiden osakeyhtiöiden hallinnoinnin parissa toimivien kanssa.

Päivän moderaattorina toimii toimittaja Jan Andersson.

Tilaisuus on suunnattu yritysjohdolle, hallitusten jäsenille, lakiasiainjohtajille, talous- ja hallintojohtajille sekä lakimiehille ja asiantuntijoille.

OHJELMA

12.00 – 12.55 Lounas ja verkostoitumista

13.00 Tilaisuuden avaus

13.05 Avaussanat
Jussi Koskinen, varatoimitusjohtaja, päälakimies, Nordea

13.20 Ajankohtaista corporate governancesta
Ville Kajala
, johtava asiantuntija, Keskuskauppakamari

13.45 Paneelikeskustelu: Osakeyhtiölain muutostarpeet
Hallitusohjelman tavoitteena on keventää yritysten hallinnollista taakkaa sekä yritystoiminnan yleisiä edellytyksiä uudistamalla osakeyhtiöitä koskevaa sääntelyä. Yritysten saneerausmenettelyssä on tarkoitus mahdollistaa velkakonversio ja yhtiöoikeudellinen uudelleenjärjestelymenettely.
Keskustelijoina
Pauliina Tenhunen, osakas, asianajaja, VT, Castrén & Snellman Asianajotoimisto
Markus Tervonen, lainsäädäntöneuvos, oikeusministeriö
Seppo Villa, professori, Helsingin yliopisto

14.30 Eurooppalaiset kestävyysraportointistandardit
Annina Tanhuanpää
, EFRAG Sustainability Reporting Boardin jäsen, OP-ryhmä

15.00 – 15.30 Kahvitauko

15.30 Paneelikeskustelu: EU Listing Act ja arvopaperimarkkinalainsäädännön muutostarpeet
EU:n komission Listing Act -ehdotuksella pyritään alentamaan listautumiskynnystä. Hallitusohjelma tavoittelee merkittävää kasvua Suomen houkuttelevuudessa markkinapaikkana. Lisäksi selvitetään keinoja alentaa listautumiskynnystä ja lisätä pörssin elinvoimaa.
Keskustelijoina
Mia Mokkila, Partner, Borenius Asianajotoimisto
Armi Taipale
, osastopäällikkö; Pääomamarkkinoiden valvonta, Finanssivalvonta
Micaela Thorström, lakiasiainjohtaja, Stora Enso Oyj

16.15 Yritysvastuudirektiivi – missä mennään?
Heidi Hautala
, europarlamentaarikko

Paneelikeskustelu: Yritysvastuun sääntely
Ns. yritysvastuudirektiivin sisällöstä neuvotellaan parhaillaan Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission välisissä kolmikantaneuvotteluissa. Miten yritysdirektiivi tulee vaikuttamaan yritysten toimintaan? Miten yritysten tulisi varautua tulevaan sääntelyyn?
Keskustelijoina
Liisa Huhtala, hallitusneuvos, ryhmäpäällikkö, Yrityslainsäädäntö ja sisämarkkinat, Työllisyys- ja toimivat markkinat -osasto, Työ- ja elinkeinoministeriö
Taru Uotila, johtaja, lakiasiat, vastuullisuus, HR, Aspo Oyj
Ville Voipio, hallituksen puheenjohtaja, Vaisala Oyj

17.15 Päätössanat

Tilaisuuden päätteeksi cocktails noin klo 17.20 alkaen.

 

YHTEISTYÖSSÄ

borenius_red_2717x720_rgb.jpg

 

red-logo-no-background-res100.png

 

TUOTANTOKUMPPANI

eventgarden-brand_logoslogan.png

Pyydä tarjous osallistumispaketeista

Tarjoamme päivään erikokoisia osallistumispaketteja niin lähi-, etä- kuin hybridimallilla. Pyydä tarjous: anne.pakkanen@chamber.fi

 

Kumppaniksi tapahtumaan

Oletko kiinnostunut kumppanuudesta tapahtumassa? Osakeyhtiöpäivän kumppanina saat näkyvyyttä, tavoitat kohderyhmän ja pääset osaksi tapahtumaa.
Ota yhteyttä avainasiakaspäällikkö Tomi Mäkiseen tomi.makinen@chamber.fi, räätälöidään kumppanuus teidän tarpeisiinne sopivaksi.

 

 Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen seminaaripäivää. Peruutuksen tapahtuessa tämän jälkeen, veloitetaan koko seminaarin hinta. Paikan voi tarvittaessa siirtää toiselle osallistujalle. Laskutus tehdään tapahtuman jälkeen.

Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä
Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen mukaisesti olemme sitoutuneet tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä, pyrimme vähentämään päästöjä ja kompensoimme tapahtumasta aiheutuneet päästöt. Tämän vuoksi kysymme sinulta ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka saavut tapahtumaan. Autathan meitä tekemään hiilijalanjäljestä mahdollisimman pienen käyttämällä mahdollisuuksien mukaan julkisia liikennevälineitä.

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat