Kansainväliset yhteydet

Kauppakamarit ovat maailman kansainvälisin yrityselämän järjestö, sillä ne toimivat käytännössä lähes jokaisessa maassa ja niiden toiminnan missio on samankaltainen maasta riippumatta.

Kauppakamarit eri puolilla maailmaa tekevät kansainvälistä, kansallista, alueellista ja paikallista vaikuttamista yritysten toimintaedellytysten vahvistamiseksi. Kauppakamarit vaikuttavat esimerkiksi yritysten liiketoiminnan sääntelyn yhtiöoikeudesta verotukseen, koulutuksesta osaamiseen, ja työelämän kysymyksiin sekä liikenne- ja logistiikkakysymyksiin.

Kauppakamarit ovat myös maailman käytännönläheisin yrityselämän järjestö, sillä ne toimi usealla eri tavalla vahvistaakseen yritysten liiketoiminnan osaamista, vastuullisuutta ja sujuvoittaakseen kaupankäyntiä yritysten kesken. Kauppakamarit eri puolilla maailmaa tarjoavat yrityksille erilaisia palveluita, koulutusta ja neuvontaa, joiden avulla yritykset vahvistavat osaamistaan. Itsesääntelyn avulla kauppakamarit edistävät yritysten vastuullisuutta ja sujuvoittavat ulkomaankauppaa ja auttavat riidanratkaisussa.

”Kauppakamarit ovat maailman käytännönläheisin yrityselämän järjestö.”

Keskuskauppakamari ja 19 kauppakamaria tekevät tiivistä yhteistyötä eri maiden kauppakamarien kanssa. Yli 90 maassa vaikuttava Kansainvälinen kauppakamari ICC, 43 Euroopan maan kauppakamarit kokoava Eurochambers, yli 60 maahan kauppasuhteitamme vahvistavat kahdenväliset kauppakamarit ja niiden FinnCham-verkosto sekä kunkin maan omat teollisuus- ja kauppakamarit ovatkin luonteva ja tärkeä yhteistyökumppani Keskuskauppakamarille ja 19 alueelliselle kauppakamarille.