Suuri liikennepäivä 2022

Ajankohta ja paikka

Alkaa
15.9.2022
Päättyy
15.9.2022
Tapahtumapaikka
Scandic Grand Central + livestream
Vilhonkatu 13
00100 Helsinki

Kilpailukykyä liikenteestä

Logistiikan kustannukset ovat karkaamassa käsistä. Mistä löydetään ratkaisut yritysten kasvaviin logistiikkakustannuksiin? Liikennesektorin on viherryttävä, mutta päästövähennysten hintalappu on huomioitava päätöksiä tehtäessä. Meidän on varmistettava, että logistiikan kustannukset eivät karkota yrityksiä ja investointeja Suomessa. Muutos ei kuitenkaan ole vain selviytymistä vaan uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä. Samalla liikenteen päästöjen leikkaaminen tulee olemaan mahdollisuus suomalaisille yrityksille luoda kasvua ja vientiä. Kuinka voimme samaan aikaan luoda toimivaa kotimarkkinaa liikenteen uusille ratkaisuille ja antaa vauhtia digiliikenteen vientipotentiaalille?

Liikenteen päästöjen leikkaaminen tulee maksamaan. Suuressa liikennepäivässä tuodaan esille miten suomalaiset yritykset voivat selviytyä kilpailukykyisenä liikenteen päästöjen vähentämisestä, miten liikenteen rahoituspohja tulee muuttumaan liikenteen sähköistymisen myötä, mihin suuntaan muu Eurooppa on liikkumassa ja miltä näyttää suomalainen kilpailukyky logistiikkasektorin näkökulmasta. Osaan kustannusnousuun vaikuttavista tekijöistä voidaan vaikuttaa kansallisilla ratkaisuilla, osa puolestaan on sidoksissa laajempaan maailman tilanteeseen tai niihin liittyy vahvasti EU-tasolla tehtävät ratkaisut.

Tapahtuma on suunnattu vienti- ja tuontiyrityksille sekä kansainvälisillä markkinoilla toimivien ja sinne aikovien yritysten johdolle ja asiantuntijoille, liikenne- ja digialoilla toimivien yritysten johdolle ja asiantuntijoille, päättäjille sekä vaikuttajille.

Tilaisuuden moderaattorina toimii toimittaja, vastaava tuottaja Tapio Nurminen.

OHJELMA 

11.45–12.45 Lounas

13.00 Tilaisuuden avaus
Tapio Nurminen

13.05 Suomen kilpailukyvyn avaimet
Juho Romakkaniemi, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari

13.20 Minne menet logistiikan kilpailukyky
Päivi Wood, liikenne- ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija, Keskuskauppakamari

13.30 Hallituksen terveiset
Timo Harakka, liikenne- ja viestintäministeri

13.45 On liian myöhäistä olla pessimisti
Perttu Pölönen, futuristi, tietokirjailija

14.15 Paneelikeskustelu: Yritysten kasvavat logistiikkakustannukset
Liikenteen päästöjä on vähennettävä, mutta mistä liikennemuodosta päästöjä vähennetään, mitkä ovat järkevimmät keinot ja kuinka säilytetään Suomen saavutettavuus ja kilpailukyky muuttuneessa maailmantilanteessa? On varmistettava, että logistiikan kustannukset eivät karkaa käsistä, muuten samalla karkaavat yritykset ja investoinnit Suomesta lähemmäs isoja markkina-alueita.

Keskustelijoina
Thomas Doepel, Chief Operating Officer (COO), Finnlines
Eljas Koistinen, Senior Vice President, VR Transpoint
Anssi Kujala, toimitusjohtaja, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry
Fredrik Wildtgrube, Senior Vice President, Finnair Cargo

15.15 Miksi logistiikka-alan kannattaa tavoitella nettonollaa?
Noomi Jägerhorn, vastuullisuusjohtaja, Posti Group

15.30–16.00 Kahvitauko

16.00 Paneelikeskustelu: Bitumia ja bittejä – liikenteen digitalisaatio, sen kasvu ja vientipotentiaali
Liikenteen viherryttäminen ja liikenteen digitalisaatio ovat valtava mahdollisuus jopa globaaleilla markkinoilla, Suomella ja suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus ottaa oma siivunsa tästä kasvusta. Miten Suomessa saadaan luotua toimiva kotimarkkina, josta uudenlaiset liikenteen palvelut kasvavat ja joiden avulla luodaan vientiä? Pitääkö nykyistä suuntaa muuttaa vai riittääkö se mitä jo nyt tehdään?

Keskustelijoina
Marko Forsblom, toiminnanjohtaja, ITS Finland ry
Satu Orava, logistiikka-alan IoT-ratkaisujen asiantuntija, Telia Company
Timo Pernu, CEO, Diffo Solutions

16.40 Kommenttipuheenvuoro
Janne Lautanala, ekosysteemi- ja teknologiajohtaja, Fintraffic

16.50 Connectivity and trans-European networks for transport
Herald Ruijters, DG MOVE, Deputy Director General (acting), European commission

Tilaisuuden päätteeksi cocktails noin klo 17.30 alkaen.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

YHTEISTYÖSSÄ

logo_diffo.png (1 KB) fintraffic.png (4 KB) its_finland_logo_vari.jpg (140 KB)
     
1.1-posti-logo-posti-orange-rgb.png (5 KB) vr_transpoint_4v_rgb.jpg (806 KB)  

 

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen seminaaripäivää. Peruutuksen tapahtuessa tämän jälkeen, veloitetaan koko seminaarin hinta. Paikan voi tarvittaessa siirtää toiselle osallistujalle. Laskutus tehdään tapahtuman jälkeen.

 

Hyödynnä edulliset osallistumispaketit

Tarjoamme tilaisuuteen erikokoisia osallistumispaketteja. Valitse valmiista vaihtoehdoista tai pyydä tarjous: anne.pakkanen@chamber.fi.


Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä

Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen mukaisesti olemme sitoutuneet tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä, pyrimme vähentämään päästöjä ja kompensoimme tapahtumasta aiheutuneet päästöt. Tämän vuoksi kysymme sinulta ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka saavut tapahtumaan. Autathan meitä tekemään hiilijalanjäljestä mahdollisimman pienen käyttämällä mahdollisuuksien mukaan julkisia liikennevälineitä.

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat