Ihmisoikeusvastuun edistäminen yrityksissä -verkkokoulutus 13.10.2021

Ajankohta ja paikka

Alkaa
13.10.2021
Päättyy
13.10.2021
Tapahtumapaikka
Verkkokoulutus

Ihmisoikeusvastuun edistäminen yrityksissä -verkkokoulutus 13.10.2021 klo 12.00-15.30

Toteutetaan etäyhteyden välityksellä.

Yrityksiin ja muihinkin toimijoihin kohdistetut vastuullisuusodotukset ja -vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Vastuullisuudella on toisaalta myös positiivisia vaikutuksia liiketoimintaan. Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5-15 vuoden etumatkan. Menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen.

Keskuskauppakamari järjestää ihmisoikeusvastuuseen liittyviä koulutuksia, joissa tuetaan ja vahvistetaan yritysten ja yhteisöjen vastuullisuustyötä. Koulutuksessa perehdyt siihen, mitä ihmisoikeuksilla tarkoitetaan ja miten ne näkyvät eri liiketoiminnoissa ja eri toimialoilla. Saat myös tietoa siitä, millaisia ihmisoikeusvaikutuksia yrityksillä on. Lisäksi opit tunnistamaan erilaisia ihmisoikeustilanteita ja -vaikutuksia käytännön esimerkkien kautta, ja saat vinkkejä ja ohjeita ihmisoikeustyön toteuttamiseen käytännössä. Osallistu ja opi ihmisoikeusvastuun merkityksestä ja hyödyistä liiketoiminnalle!

Koulutus soveltuu kaikille yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat kiinnostuneita vastuullisuutensa kehittämisestä, eikä osallistujilta edellytetä erityistä vastuullisuusosaamista.
Koulutus on suunnattu erityisesti yritysten johdolle ja hallinnosta, henkilöstöstä, viestinnästä sekä liiketoiminnasta vastaaville sekä vastuullisuuden parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Asiantuntijoina toimivat Human Rights Lead Lia Heasman Deloittelta ja vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen Keskuskauppakamarista.

OHJELMA

12.00–12.15 Ihmisoikeudet koskettavat kaikkia
• Avaus ja johdatus päivän teemaan

12.15–13.15 Ihmisoikeudet ja ihmisoikeusvaikutukset liiketoiminnassa
• Mitä ihmisoikeudet ovat
• Miten ihmisoikeudet näkyvät eri liiketoiminnoissa ja eri toimialoilla sekä millaisia ihmisoikeusvaikutuksia yrityksillä on.

13.15–13.25 Tauko

13.25–14.25 Ihmisoikeustilanteet ja -vaikutukset käytännössä
• Opit tunnistamaan ihmisoikeustilanteita ja -vaikutuksia käytännön mallitapausten kautta.

14.25–14.30 Tauko

14.30–15.00 Yrityspuheenvuoro
• Käytännön vinkit ihmisoikeustyöhön, millaisia vinkkejä ja ohjeita yrityksellä on antaa muille ihmisoikeustyön kehittämiseen yrityksissä.

15.00–15.30 Keskuskauppakamari tukee yritysten vastuullisuustyötä
• Ihmisoikeussitoumuksen esittely
• Keskustelua ja yhteenveto

Tilaisuus päättyy noin klo 15.30.

**************************************************

Ilmoittautuminen 6.10.2021 mennessä.

Lisätietoja: Sisällöstä vastaa Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen, antti.turunen@chamber.fi, puh. 041 517 9707.

Järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen, anne.pakkanen@chamber.fi, puh. 045 898 6972.

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat