Keskuskauppakamarin ansiomerkkilautakunta myönsi kaksi elinkeinoelämän ansioristiä ja yhden kauppakamarin ansioristin

Kuvassa Veli-Matti Mattila, Sirpa Poitsalo ja Reijo Karhinen. Kuva: Aki Rask.

Keskuskauppakamarin ansiomerkkilautakunta on päättänyt myöntää Elinkeinoelämän ansioristin vuorineuvos ja yritysjohtaja Reijo Karhiselle sekä Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilalle. Kauppakamarin ansioristi myönnettiin Konecranes Oyj:n lakiasiainjohtaja Sirpa Poitsalolle.

Reijo Karhinen kutsuttiin Keskuskauppakamarin työ-, koulutus- ja osaamisvaliokunnan puheenjohtajaksi vuonna 2018, kun valiokunta perustettiin. Karhinen on toiminut myös Keskuskauppakamarin hallituksen jäsenenä vuosina 2007-2011 ja varapuheenjohtajana vuosina 2012-2016.  
 
Veli-Matti Mattila on toiminut vuodesta 2006 asti Keskuskauppakamarin ansiomerkkilautakunnan jäsenenä ja vuosina 2016–2021 ansiomerkkilautakunnan varapuheenjohtajana.  

Elinkeinoelämän ansioristi voidaan myöntää elinkeinoelämässä erityisen ansiokkaasti toimineelle henkilölle. Elinkeinoelämän ansioristin on aiemmin saanut viisi henkilöä.  
 
Kauppakamarin ansioristi myönnettiin Sirpa Poitsalolle, joka on toiminut Keskuskauppakamarin lakivaliokunnan jäsenenä yli 20 vuoden ajan ja viimeksi valiokunnan puheenjohtajana 2017-2022.  
 
Kauppakamarin ansioristi voidaan myöntää ansiokkaasta työstä kauppakamarissa tai Keskuskauppakamarissa tai muutoin ansiokkaasta kauppakamarin toiminta-alueen tai koko maan elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittämisestä. 

Ansioristit luovutettiin Keskuskauppakamarin tilaisuudessa 9.12.2022.  

Juho Romakkaniemi

Juho Romakkaniemi

Toimitusjohtaja

+358 40 050 5269

Kategoriat:Ansiomerkit, Juho Romakkaniemi