Keskuskauppakamari: Yrityksiltä humanitääristä apua Ukrainaan jo puolen miljoonan euron edestä

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi ja Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova. Kuva: Elmo Eklund

Kauppakamarit ovat koordinoineet Ukrainan hallituksen pyynnöstä suomalaisyritysten humanitääristä apua nopeasti ja suoraan Ukrainaan. Ensimmäiset rekalliset tavaraa ovat saapuneet Ukrainaan ja lisää rekkoja on parhaillaan matkalla ja lähdössä. Yhteensä tavaraa on päässyt perille jo puolen miljoonan euron edestä ja lupauksia lahjoituksista yrityksiltä on jo nyt yli miljoonan euron edestä. 

Pyyntö tarpeellisten tarvikkeiden toimittamiseksi tuli Ukrainan suurlähettiläältä viikko sitten perjantaina. Yritykset ja kauppakamarit ovat lahjoittaneet Ukrainaan isoja eriä muun muassa lääkinnällisiä tarvikkeita ja humanitaarista apua, kuten lämpöpeittoja, kuivamuonaa ja generaattoreita. 

”Saimme pyynnön toimia koordinaattorina jäsenyritysten suuntaan ja toimittaa tiettyjä, Ukrainan hallituksen pyytämiä tavaroita Ukrainaan. Yrityksillä on resursseja ja halua auttaa, sekä niitä tarvikkeita isoissa erissä, joita Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa Ukrainassa kipeimmin nyt tarvitaan. Koordinoimme yhdessä muiden elinkeinoelämän järjestöjen kanssa avun järjestämistä ja logistiikkaa suoraan Ukrainan viranomaisille”, sanoo Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. 

”Haluan lämpimästi kiittää suomalaisia yrityksiä, jotka ovat osoittaneet suurta halua auttaa Ukrainaa tänä synkkänä aikana. Apu on jatkossakin korvaamattoman tärkeää”, sanoo Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova. 

Kauppakamareilla on yhteensä yli 21 000 jäsenyritystä, jotka toimivat kaikilla eri toimialoilla. Lahjoituksia on tullut kaiken kokoisilta yrityksiltä. Sen lisäksi kauppakamarit ovat osallistuneet operaatioon tähän mennessä yhteensä 77 000 euron edestä. Myös muiden elinkeinoelämän järjestöjen jäsenet ovat olleet mukana lahjoittamassa tarvikkeita ja rahaa. 

Juho Romakkaniemi

Juho Romakkaniemi

Toimitusjohtaja

+358 40 050 5269

Kategoriat:Ukraina, Juho Romakkaniemi