Turvallisemman tilan periaatteet

Keskuskauppakamarin järjestämien tapahtumien tarkoitus on tarjota positiivisia kokemuksia kaikille niihin osallistuville. Keskuskauppakamari ei hyväksy tapahtumissaan minkäänlaista häirintää tai epäasiallista kohtelua. Jokaisella on oikeus omaan henkilökohtaiseen turvalliseen tilaan kaikissa tapahtumissamme ja sitoudumme noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita.

Keskuskauppakamarilla on oikeus poistaa osallistuja tapahtumasta mahdollisimman hienotunteisesti, mikäli osallistuja rikkoo käyttäytymisohjeita tai turvallisemman tilan periaatteita. Turvallisemman tilan periaatteet koskevat kaikkia tapahtumiamme ja niihin osallistuvia henkilöitä.

Häiritsevää käytöstä voi olla esimerkiksi

  • ulkonäköön, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, rotuun, ikään, vammaan tai uskontoon liittyvät kommentit. Kunnioita kaikkia ja kohtaa jokainen ilman oletuksia ja ennakkoluuloja.
  • pilkallinen, ivallinen tai nolaava puhe tai käytös. Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja eriäviä näkökantoja.
  • epätoivottu fyysinen kontakti. Kysy lupaa ennen kuin kosket toiseen, otat kuvia tai videoita tai julkaiset niitä.
  • esiintymisten tai puheenvuorojen asiaton keskeyttäminen. Anna tilaa ja puheenvuoro jokaiselle.

Toimi näin, jos kohtaat häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua:

  • Puutu häirintään ja kysy häirityksi tulleelta, haluaako hän apua tai tukea. Älä jää sivustakatsojaksi.
  • Ilmoita tapahtuman järjestyksenvalvojille tai Keskuskauppakamarin nimeämälle häirintäyhdyshenkilölle kokemastasi tai näkemästäsi häirinnästä.